Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

2ο Διεθνές Αθηναϊκό Συμπόσιο με θέμα τη πρόληψη του Γαστρεντερικού καρκίνου: “Gastrointestinal Cancer: Prevention, Recognition & Management – Primary Care Physicians”







 Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Είναι μεγάλη μας χαρά που σας ανακοινώνουμε το 2ο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Καρκίνος του γαστρεντερικού: Πρόληψη, Αναγνώριση και διαχείριση", που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014.

 Το 2013, περίπου 1,7 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες είχαν διαγνωστεί με καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκ των οποίων 102.480 ήταν καρκίνος του παχέος εντέρου, τετάρτου βαθμού. Το 2008, οι συνολικές ιατρικές δαπάνες για τον καρκίνο στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 77.400.000.000 δολάρια. Ομοίως ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία για αυτό και άλλα είδη καρκίνων του πεπτικού έχουν βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Το Συμπόσιο απευθύνεται σε παθολόγους και γενικούς ιατρούς, καθώς και γαστρεντερολόγους και γαστρεντερικούς χειρουργούς και θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες συζητήσεις για τις προκαρκινικές γαστρεντερικές παθήσεις, την αναγνώριση τους και σύμπτωματα-προειδοποιήσεις τους, καθώς και τις τρέχουσες διαγνωστικές προσεγγίσεις και θεραπείες. Θα τονίσει επίσης όλες τις πιο πρόσφατες καινοτόμες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην γαστρεντερολογία σε όλο τον κόσμο.

 Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι να παρέχουμε στους παρευρισκόμενους την κατάλληλη γνώση και την ευαισθητοποίηση, ώστε να αναγνωρίζουν τις διάφορες προκαρκινικές καταστάσεις του πεπτικού συστήματος και να αποφασίσει σχετικά με την προσέγγιση της διαχείρισης, είτε με χειρουργική ή ενδοσκοπική θεραπεία, ή και τα δύο.

 Δεκαοκτώ (18) παγκοσμίου φήμης κλινικοί γιατροί και επιστήμονες από τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Ασία και την Ιαπωνία, θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις προσωπικές εμπειρίες και να παρέχει στους παρευρισκόμενους πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση των μεθόδων στον τομέα της πρόληψης, την αναγνώριση και διαχείριση του καρκίνου του γαστρεντερικού.

 Θα υπάρχουν δύο αίθουσες συσκέψεων, ένα για παθολόγους και γενικούς ιατρούς και μία για γαστρεντερολόγοι και γαστρεντερικούς χειρουργούς. Οι παρουσιάσεις θα είναι γεμάτες από υψηλής ποιότητας διαφάνειες και βίντεο με επαρκή χρόνο για ερωτήσεις και απαντήσεις.

 Το Συμπόσιο πρόκειται να διεξαχθεί μόνο στην αγγλική, ενώ η ζωντανή μετάφραση στα ελληνικά θα είναι διαθέσιμη καθ' όλη τη διάρκεια.

 Ως μαρτυρία για τη σημασία του, το Συμπόσιο έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Εταιρεία γαστρεντερικού Ενδοσκόπηση (ASGE), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας γαστρεντερικού Ενδοσκόπησης (ESGE), το ελληνικό Υπουργείο Υγείας και είναι διαπιστευμένο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

 Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

 Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά σε αυτό το μοναδικό επιστημονικό γεγονός και ανυπομονούμε για τη θετική σας ανταπόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου