Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

20ο Συνέδριο από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών





25-27 Μαρτίου 2015,Αμβούργο,Γερμανία

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καλώς ήρθατε στο Αμβούργο, μία από τις πιο εύπορες πόλεις στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα και διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Η παλιά παράδοση της Hanse είναι ακόμα ζωντανή και το Αμβούργο συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα στην Ευρώπη, αντλώντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στο 20ο Συνέδριο του συλλόγου, ένα γεγονός που εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντηθούν συνάδελφοι, να μάθουν τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού και να ενταχθούν στην έκθεση της βιομηχανίας.

Η επιστημονική επιτροπή είναι ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης του προγράμματος το 2015 γύρω από ένα θέμα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: "Η ατζέντα του φαρμακοποιού του νοσοκομείου - την ασφάλεια των ασθενών πρώτο".

Το επάγγελμα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού που αναπτύχθηκε από ένα φάρμακο σε ένα επάγγελμα με επίκεντρο τον ασθενή και η πρώτη δέσμευσή μας προς τους ασθενείς είναι να εξασφαλίσει τα ασφαλή φάρμακά τους. Δεν υπάρχουν άλλοι επαγγελματίες μπορούν να δώσουν σημαντική συμβολή στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά φυσικά δεν είμαστε οι μόνοι. Το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ασθενείς μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνεργατικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών. Κοιτάζοντας στην ημερήσια διάταξή μας πρέπει να επικεντρωθεί στην ασφάλεια των ασθενών, αλλά και στην κατάλληλη επικοινωνία με τους συναδέλφους μας ως ένα σημαντικό μέρος του έργου. Μια παρτίδα των αποδείξεων δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από την επιστημονική έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο των παρεμβάσεων νοσοκομειακών φαρμακοποιών ». Τώρα είναι η ώρα για να συμβεί αυτό σε κάθε νοσοκομείο και σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Το συνέδριο θα σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι φραγμοί στο νοσοκομείο σας και θα σας δώσει κίνητρα για τη βελτιστοποίηση ό, τι έχετε ήδη κάνει για τους ασθενείς σας.

Το Αμβούργο θα είναι το τελευταίο συνέδριο που θα προεδρεύσω ως πρόεδρος της EAHP. Έχω μια απίστευτη εμπειρία για να εξυπηρετήσω την EAHP και είναι μεγάλη χαρά να έχουν αυτό το θέμα συνεδρίου στο τέλος της θητείας μου, καθώς είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι αυτή η αλλαγή του προσανατολισμού είναι το μέλλον του επαγγέλματός μας. Χωρίς να χάσει τις ρίζες του φαρμακείου με βάση την παραγωγή των φαρμάκων που θα εξυπηρετήσει τους ασθενείς, βοηθώντας τους στο να καταστεί η καλύτερη και ασφαλέστερη χρήση των φαρμάκων τους.

Ενώ το Αμβούργο μερικές φορές πιστεύεται ότι είναι ένα «βιομηχανικό» της πόλης, θα εκπλαγείτε από ό, τι έχει να προσφέρει. Επισκεφθείτε τα εντυπωσιακά λιμάνια με το τεράστιο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Eurogate, τη νυχτερινή ζωή της Σανκτ Πάουλι, το «Speicher» της πόλης και τον παραλιακό δρόμο γύρω από το Alster. Θα ανακαλύψετε επίσης τη λεπτή τέχνη της Hanse-πολιτισμό και να επισκεφτούν το διάσημο κτίριο της όπερας. Το ίδιο το τοπίο είναι κάτι ομορφιάς με 2300 γέφυρες που διασχίζουν τα ποτάμια και ρέματα σε όλη την πόλη. Το Αμβούργο, που αναγνωρίζεται από τον κόσμο ως μια ανοιχτή πόλη ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει!

Θα σας δούμε στο Αμβούργο!

Dr Roberto Frontini, EAHP President

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου